Tietoa omega-3:sta
Omega-3-rasvahappoja on rasvaisessa kalassa. Kaksi tärkeintä omega-3-rasvahappoa ovat DHA ja EPA, joita löytyy kalasta (erityisesti rasvaisesta kalasta) ja ravintolisistä, joissa on kalaöljyä. Kalaa suositellaan nautittavan pääateriana vähintään kahdesti viikossa.
Omega-3 -tietoja:
- Omega-3-rasvahapot ovat tyydyttymättömiä rasvahappoja
- Kahta tärkeintä omega-3-rasvahappotyyppiä, DHA ja EPA, on saatavissa vain kalasta
- DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina*
- DHA edistää näön pysymistä normaalina*
- EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa**
*Päivittäisen 250 mg DHA-annoksen vaikutukset (kokonaissaanti päivittäin ruokavaliosta, mukaan lukien ravintolisät).
**Päivittäisen 250 mg EPA- ja DHA-annoksen vaikutukset (kokonaissaanti päivittäin ruokavaliosta, mukaan lukien ravintolisät).
Kuinka paljon omega-3:sta pitäisi syödä?
Kalaa suositellaan nautittavan pääateriana vähintään kahdesti viikossa. Vaihtele rasvaisten kalojen, kuten lohen, sillin ja makrillin, ja vähärasvaisten kalojen, kuten turskan, tonnikalan ja kampelan, välillä. Viikon aikana tarvitset 200-300 g kalaa. Joissain maissa (esim. Yhdistyneet kuningaskunnat, Ranska) suositellaan 400-600 mg päivittäisannosta omega-3-rasvahappoja DHA ja EPA.
Saanko tarpeeksi omega-3-rasvahappoja?
Mitä pitäisi huomioida, kun ostat omega-3-rasvahappoja sisältäviä ravintolisiä?
Huomioi, että pakkauksessa kerrotaan omega-3-rasvahappojen (erityisesti EPA / DHA) määrä (% sisällöstä), eikä vain kalaöljyn määrä.
Varmista, että DHA:n ja EPA:n määrä on korkea, jotta voit ottaa mahdollisimman vähän kapseleita.